Mediation op basis van vertrouwen.

Mediation

Een scheiding, privé maar vaak ook zakelijk, is een pijnlijk traject waarbij emoties hoog kunnen oplopen. Daarbij kunnen de betrokkenen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Dat maakt de situatie ogenschijnlijk uitzichtloos. Als mediator zoeken wij naar een oplossing die voor alle partijen acceptabel en toekomstbestendig is. 

  • Wij zijn ervan overtuigd dat met respect en begrip uit elkaar gaan, de basis vormt om in de toekomst in gesprek te blijven of goed af te sluiten. Dat is belangrijk, zeker als er in het geval van een echtscheiding kinderen in het spel zijn. Mediation, op basis van vertrouwen en niet oordelen, helpt om partijen in het geval van een conflict bij elkaar te brengen. 

    Wij verdiepen ons zorgvuldig in ieders situatie en beweegredenen. Gedurende het traject krijgt iedereen de gelegenheid om alles uit te spreken en kwesties goed uit te praten. Als onafhankelijke bemiddelaar zoeken wij, samen met alle partijen, naar een oplossing die een eind maakt aan het conflict. Zo voorkomt mediation dat de betrokkenen in een wellicht dure, juridische strijd verwikkeld raken.

    Ramakers Familierecht & Mediation streeft altijd naar een correcte juridische én menselijke afhandeling voor alle betrokkenen. Wij geven niet snel op.

Specialisaties:

  • Zakelijke mediation (familiebedrijven)
  • Familierechtelijke mediation